Redlands China

Over mij

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de blogger achter de blog 😉 Ik ben dus Bea, 33 jaar oud en woon samen met mijn vriend en zes jaar oude Britse Korthaar kater Dibbes in het mooie Middelburg. Waarom Dibbes een vermelding waard is in mijn introductie? Omdat ik écht een #crazycatlady ben geworden dankzij hem. Waar andere wereldreizigers hun plakje kaas, beschuitje met hagelslag of pindakaas missen op reis, mis ik het onschuldige snoetje van mijn bolle pluizige vriendje het meest! Ik heb Dibbes zelfs in mijn annuleringsverzekering opgenomen. Is er wat met Dibs? Dan ga ik niet op reis! ;-).

Goed, tot zover mijn adoratie voor de Dibster. Wat valt er verder nog te vertellen?

Genoeg! Ik blog hier natuurlijk over vér uiteenlopende onderwerpen. Mijn reisverslaving, mijn fascinatie voor alles wat met China te maken heeft én mijn leven met de chronische ziekte diabetes. Voor mij is het allemaal in elkaar verweven en alle drie de onderwerpen lopen als een rode draad door mijn leven heen. Diabetes is er 24 uur per dag, ik stel zakenreizen samen van maandag tot en met vrijdag en ik ga zelf graag en veel op reis.

Diabetes:
Sinds mijn 15e ga ik als diabeet door het leven. Dat is geen makkelijke reis geweest. Met diepe dalen en enkele pieken ben ik blij dat ik deze ziekte nu, februari 2018 (het werd wel eens tijd…), zie als onderdeel van mijn leven en accepteer dat hij er is. En nooit meer weg zal gaan. Inmiddels vecht ik niet meer tegen deze ziekte maar werken mijn lichaam en ik samen om er het beste van te maken. Over dit proces met haar ups en downs, ga je hier veel teruglezen.

Reizen:
Reizen is iets wat mij nog nét niet met de paplepel is ingegoten maar toen ik op mijn 10e voor het eerst in een heuse Boeing 747 richting Curaçao zat, wist ik het zeker: ik wil stewardess worden en zoveel mogelijk van de wereld zien. Dat laatste is redelijk gelukt (al zeg ik het zelf). Dat eerste niet. Toch reis ik wat af. Ik regel zakenreizen voor mijn werk en privé wil ik ook nog wel eens een uitstapje organiseren. Zo ben ik afgelopen jaar twee keer naar China (en Tibet) geweest én heb ik nog een relaxed vakantie gehad op Bali. Voor komend jaar staat er een selfdrive door Namibië & Botswana op het programma, ga ik een weekendje naar Lille en overwegen we een citytrip naar New York. #reisverslaafd

China:
Een land wat mij nooit aansprak. Totdat ik, in 2012, mijn eerste stappen in Beijing zette tijdens een gezinsvakantie richting China. Het land stond hoog op de wensenlijst van mijn moeder en dus vlogen we, met als enige voorwaarde dat ik dan absoluut ook naar Tibet wilde, in april van 2012 voor het eerst die kant op. Ik werd opslag verliefd op het land! Verslond de rijke geschiedenis, leerde de lieve en behulpzame bevolking kennen, at de meest bijzondere gerechten, voelde mij klein en nietig bij Mount Everest Basecamp, dwaalde door de nauwe straatjes van Hongkong en ben inmiddels alweer zes keer terug geweest.  Everlasting love? Zeker!

Naast deze drie belangrijke elementen in mijn leven, schrijf ik ook enorm graag. En waar beter dan op een eigen persoonlijk blog, kan ik mijn avonturen en levenslessen delen? Precies! Dat is de reden waarom ik hier te vinden ben. Om jou te entertainen met mijn avonturen! Ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen en heb je opmerkingen, ideeën of vragen? Stel ze gerust!

Happy reading!