Waar is Bea?
Redlands China

Over mij

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de blogger achter de blog 😉 Ik ben dus Bea, 35 jaar oud en woon samen met mijn vriend, onze dochter Amelle en acht jaar oude Britse Korthaar kater Dibbes in het centrum van het mooie Middelburg.

Wat valt er verder nog te vertellen?

Genoeg! Ik blog hier natuurlijk over vér uiteenlopende onderwerpen. Mijn liefde voor het wonen en werken in het mooie Zeeland, mijn reislustige bestaan, mijn leven als #millenialmom maar ook mijn leven met de chronische ziekte diabetes type 1. Voor mij is het allemaal in elkaar verweven en alles loopt als een rode draad door mijn leven heen. Diabetes is er 24 uur per dag, ik stel zakenreizen samen van maandag tot en met vrijdag, ik ben verliefd op Zeeland en ik ga zelf graag en veel op reis.

Middelburg:
Toen ik mijn vriend leerde kennen, werd ik niet alleen verliefd op hem maar ook op de provincie waarin hij woont. En dan met name zijn stad. Ik was er ooit wel een keer geweest,  maar that’s it. Het had verder geen indruk gemaakt. In onze ‘dating-fase’ leerde ik, niet alleen mijn vriend maar ook Middelburg, beter kennen en was het ook met Middelburg liefde op het eerste gezicht. Het oude centrum, de vele terrasjes, de leuke restaurantjes, de historie, de kleinschaligheid (geloof mij…voor randstad-begrippen is Middelburg klein…alles is hier makkelijk aan te fietsen!) en de gezelligheid. Toen ik hier in Zeeland vervolgens een nieuwe baan vond, was het snel bekeken: ik verhuisde naar Middelburg. Inmiddels woon ik hier nu alweer twee jaar met ontzettend veel plezier. De ooit eens zelfbenoemde ‘stadse meid’ is nu helemaal zen in de provincie Zeeland en geniet van elke wandeling door het mooie Middelburg.

Diabetes:
Sinds mijn 15e ga ik als diabeet door het leven.  Ik heb diabetes type 1. (niet te verwarren met diabetes type 2, ook wel bekend als ‘ouderdomssuiker’) Dat is geen makkelijke reis geweest. Met diepe dalen en enkele pieken ben ik blij dat ik deze ziekte nu, februari 2018 (het werd wel eens tijd…), zie als onderdeel van mijn leven en accepteer dat hij er is. En nooit meer weg zal gaan. Inmiddels vecht ik niet meer tegen deze ziekte maar werken mijn lichaam en ik samen om er het beste van te maken. In 2020 ben ik moeder geworden van onze dochter Amelle. Een zwangerschap heeft sowieso ontzettend veel invloed op je lichaam maar een zwangerschap in combinatie met diabetes heeft soms ook wat voeten in aarde. Of toch niet? Mijn #diabeticandpregnant ervaringen lees je hier terug.

Reizen:
Reizen is iets wat mij nog nét niet met de paplepel is ingegoten maar toen ik op mijn 10e voor het eerst in een heuse Boeing 747 richting Curaçao zat, wist ik het zeker: ik wil stewardess worden en zoveel mogelijk van de wereld zien. Dat laatste is redelijk gelukt (al zeg ik het zelf). Dat eerste niet. Toch reis ik wat af. Ik regel zakenreizen voor mijn werk en privé wil ik ook nog wel eens een uitstapje organiseren. Zo heb ik afgelopen jaren veel continenten bezocht. In Azië zijn we door China en Indonesië gereisd. Van Amerika hebben we Florida en New York gezien en in Afrika is mijn droom uitgekomen: met een 4×4 (én tent op het dak) zijn we door Namibië, Botswana en Zimbabwe gereisd!

Naast deze drie belangrijke elementen in mijn leven, schrijf ik ook enorm graag. En waar beter dan op een eigen persoonlijk blog, kan ik mijn avonturen en levenslessen delen? Precies! Dat is de reden waarom ik hier te vinden ben. Om jou te entertainen met mijn avonturen! Ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen en heb je opmerkingen, ideeën of vragen? Stel ze gerust!

Happy reading!