Waar is Bea?
suikermamas
Diabetes,  Suikermama's,  Zwangerschap

Nieuwe ronde, nieuwe kansen..

Soms lopen dingen niet helemaal zoals je graag zou willen dat het zou gaan. Dat gebeurde mij dit jaar iets te vaak naar mijn zin…En dat geldt denk ik voor veel van ons. Corona schudt de samenleving ietwat in de war de laatste tijd. Vakanties werden massaal geannuleerd en reizen werd zo goed als onmogelijk. Gelukkig komt dat nu weer een beetje op gang maar het is nog verre van het niveau waarop we nog geen zeven maanden geleden de wereld rondreisden. In maart 2020 brak dus een onzekere tijd aan voor ons allemaal. Maar al gauw werd het toch wel een zekerheidje dat we onze geplande vakantie naar Singapore en Maleisië, aan het einde van het jaar, wel kunnen vergeten. Daarmee was het natuurlijk voor mij nog niet klaar. Want een florerende carrière in de zakelijke reisbranche is iets wat mij nu geen goed vooruitzicht leek.

Om deze reden ben ik, tijdens mijn zwangerschapsverlof, eens rond gaan kijken. Wat is er überhaupt aan werkgelegenheid? Al gauw kwam ik een leuke vacature tegen in de sales/marketing voor een bekend Zeeuws bedrijf wat particuliere vakantiehuizen verhuurd aan toeristen. Na twee gesprekken en een aantal lange dagen wachten, bleek de keuze op mij te zijn gevallen en was ik aangenomen. Na mijn zwangerschapsverlof zou ik, op 1 september, met een nieuwe baan starten. Spannend maar toch ook fijn! Inkomend toerisme zou voorlopig nog wel blijven…zo schatte ik in. Tijdens mijn zwangerschapsverlof zei ik dus mijn vorige baan op.

Helaas bleek het allemaal niet zo uit te pakken. Mijn carriere bij deze nieuwe werkgever duurde slechts acht dagen. Ik werd, op mijn vrije dag, telefonisch ontslagen. Ik kan nu natuurlijk talloze voorbeelden noemen waarom dit geen match was maar ik wil er eerlijk gezegd eigenlijk niet meer zo bij stilstaan. Het was gewoon geen match en dat zou het ook niet worden. Niet na acht dagen, niet na acht maanden en niet na acht jaar.

Maaaaar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het toch behoorlijk verdrietig was. Ik was enorm teleurgesteld. In mezelf, in deze werkgever, in de wereld… Ik zag het echt als persoonlijk falen. Want laten we wel wezen, ik ben gewoon nog nooit ontslagen. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Toen kwamen ook de onheilspellende berichten van Prinsjesdag voorbij over stijgende werkloosheid en mijn perspectief op dat moment werd er niet zonniger door. Gelukkig was het buiten wél zonnig en ben ik lekker in mijn eentje naar het strand gegaan. Telefoon uit, alles laten bezinken en genieten van de zon, een boekje en het even alleen zijn.

Na wat dipdagen, knuffels van Amelle, wat slokjes wijn, GT’s en goede gesprekken kwam ik toch tot de conclusie dat waar deuren dicht gaan, er weer andere open gaan. En dat betekent ook: nieuwe kansen! En daar sta ik natuurlijk zeker voor open. Maar soms liggen ze ook gewoon voor het oprapen…

De Focusclub

Want…net na de geboorte van Amelle kreeg ik weer contact met Kim. Kim is coach en runt Ontdek je Bestemming waar zij vrouwen met een missie helpt hun dromen en doelen te verwezenlijken. Ik volgde haar al jaren op Instagram vanwege haar reisblogs maar toen ze contact zocht dacht ik: “Ja misschien is dit ook wel het moment om het allemaal eens uit te zoeken.” Wat wil ik nou echt? En zo kwam ik deze zomer al, via Kim, terecht in de door haar opgestarte Focusclub. Een club met allemaal ondernemende vrouwen die het allemaal anders willen gaan doen en zich daarop gaan ‘focussen’. Al pratende met Kim en deze dames (liefkozend: #defocusladies genoemd) kwam ik er achter dat ik wellicht iets moest doen met mijn grootste irritatie: de negativiteit en de ‘zieligheid’ rondom diabetes.

Focus Club
Masterclasses volgen in de Focusclub met Kim

En zo werd het zaadje gepland om toch iets met ‘die diabetes’ te doen. Ik begon er meer over te schrijven, met name in combinatie met mijn zwangerschap waar ik bestempeld werd als een risicogeval. Ik begon er meer over te lezen en probeerde het negatieve om te buigen tot iets positiefs. Voorzichtig sprak ik het toen ook uit naar mijn vriend…’Misschien moet ik hier toch iets mee…’ Ik benaderde tekstschrijvers en bekende podcasts met mijn verhaal en mocht het delen in vakbladen en in de podcasts. En natuurlijk deelde ik het ook op mijn eigen blog. Hierdoor kreeg ik via ‘the Gram’ contact met Kirsti. Positief, diabeet, ook op 17 mei 2020 bevallen én net zo ambitieus als ik om de wereld van een zwangere diabeet eens even wat positiever in te steken. Dát klinkt leuk dusseh…”moeten we hier iets mee”?

Suikermama’s

Al gauw besloten we de plannen concreet te maken en elkaar eens in het echt te ontmoeten. Van het concreet maken van die plannen kwam op de ‘eerste date’ weinig terecht want we hadden het te druk met kletsen! De tijd vloog voorbij en voor we het wisten hadden we gauw nog even wat ‘to do’s’ opgeschreven en namen we afscheid. Vol energie en enthousiasme…en vooral het blijvende gevoel: ‘ Dit is leuk! Hier moeten we wat mee’! En zo werden de Suikermama’s geboren!

Ik besloot wel dat ik mijzelf eerst even wilde focussen op mijn nieuwe baan, Amelle naar de opvang en oppasoma’s in huis…dat zou al roerig genoeg worden! Dat bleek natuurlijk ook zo te zijn, elke avond was ik bek af.

Gelukkig voor de Suikermama’s duurde mijn carrière bij deze nieuwe werkgever niet lang. Na een paar dagen verwerken, heb ik de rust en ruimte gepakt om te gaan bedenken: wat nu? Gesprekken met familie, vriendinnen, mijn vriend en de dames van de Focusclub volgden. En telkens kwamen alle gesprekken met Kirsti weer naar boven borrelen.

Dus wat nu? Natuurlijk! De Suikermama’s! Onze gezamenlijke missie om de wereld van vrouwen met diabetes en een kinderwens/zwangere diabeten een stukje leuker, mooier, gezelliger en vooral ‘minder medisch’ te maken. Omdat onze lucky bastard Kirsti tot december verlof heeft en ik nu door de ‘gelukkige’ omstandigheden ook zeeën van tijd heb, besloten we meteen weer af te spreken en spijkers met koppen te slaan.

type 1 diabetes zwanger
Twee mama’s, drie kids én type 1 diabetes

En dan kan het snel gaan. Een businessplan ligt klaar. De website hosting is gedaan. Irene gaat ons professioneel op de kiek zetten. Kim gaat ons helpen met het financiële/rolverdeling gedeelte en wij gaan gauw zorgen dat we zo snel mogelijk live kunnen gaan. We willen zo snel mogelijk de wereld van al die mooie vrouwen met type 1 diabetes én een kinderwens een stukje positiever maken.

Volg ons!

En daarin wil ik jullie natuurlijk maar wat graag meenemen. Want jullie waren degene die mij berichtjes stuurden, opbelden en probeerden op te beuren tijdens mijn dipdagen vorige week. Dus wil jij meegluren in ons ondernemers-proces, zien hoe het de Suikermama’s vergaat en weten wat we allemaal van plan zijn om te gaan doen voor al die vrouwen met type 1 diabetes die een kinderwens hebben, die zwanger zijn of vrouwen die net zijn bevallen? Volg ons dan op Instagram @suiker.mamas

To be continued!