Waar is Bea?
Kuiperspoort Middelburg
Excursietip,  Middelburg

Uit eten in Middelburg: mijn tips

#supportyourlocal

Inmiddels woon ik al twee jaar in Middelburg en heb ik, al zeg ik het zelf, wat ervaring opgedaan in de lokale horecagelegenheden. Ik zit graag met vrienden en familie op het terras, ga nog liever uit eten en doe zo nu en dan (tussen het sporten door…) met de dames ook nog wel eens een high-tea hier en daar.

Door Corona hebben veel horeca-gelegenheden in m’n stadje het zwaar. Gelukkig ontstonden er veel creatieve ideetjes en werd het voor mij en mijn vriend een wekelijks ritueel om ‘ergens te bestellen’. Dit alles natuurlijk onder het klinkende motto #supportyourlocal (buiten dat kan natuurlijk ook niet ongenoemd blijven dat we vooral ook geen zin hadden om zelf te koken…;-))

Nu het er buiten bijna op lijkt alsof dit historische tijdperk nooit heeft bestaan en alle scholen en kappers niet drie maanden dicht zijn geweest. Lees: de toeristen Middelburg massaal weer weten te vinden en ‘de-anderhalve-meter-maatregel’ overal wel wordt geadviseerd maar alleen in de horeca nog wordt nageleefd. De hoogste tijd om de Middelburgse locals te blijven supporten en mijn toppers met jullie te delen!

Ontbijten doe je bij…de Juf!

Met het, dankzij Corona, uitgebreide terras maken zij van De Dam een véél gezelliger plein. Ik leerde de Juf eigenlijk pas kennen ten tijden van Corona (#shameonme). Zij hadden namelijk steeds ludieke acties. Borrelboxen voor Woningsdag, speciale High-Teas voor Moederdag, heerlijke hapjes met Pasen en hun overheerlijke taarten kon je gewoon nog afhalen. En niet alleen de afhaal-ideetjes waren origineel, nu kun je er weer zelf op het terras ploffen voor ontbijt, lunch en high-tea.

Dus heb je geen ontbijt bij je B&B of je hotelovernachting geboekt? Ga dan zeker hier langs voor een ontbijt.

Kom je toevallig op de Dam tijdens je stadswandeling? Stop dan zeker voor een koffie of thee en proef de witte chocolade limoen taart. Mijn persoonlijke favoriet!

Personal disclaimer: Mijn eerste uitje zonder baby Amelle was een high tea bij de Juf! (overigens ook het eerste uitje überhaupt na de Corona-versoepelingen en dus meteen een groot succes)

Voor een lunch ga je naar…de Kloveniersdoelen

Voor een overheerlijke lunch moet je wat mij betreft echt bij ‘de Kloof’ zijn. Ofwel: de Kloveniersdoelen. Het is niet alleen een prachtig gebouw maar heeft ook een heel fijn terras. Je zit niet in de drukke binnenstad maar heerlijk in de tuin erachter. De lunchkaart is zeer uitgebreid. Van originele salades tot goed belegde broodjes en fijne deelplanken. Voor ieder wat wils. Een meer dan prima plekje om je maag te vullen voor een resterend dagje sightseeing door Middelburg!

Dineren is een aanrader bij…La Presa!

In de afgelopen twee jaar is La Presa voor mij toch wel een grote Middelburgse favoriet gebleken. Qua eten is er voor ieder wat wils en daarom is het ook een fijne plek om onze vrienden en familie mee naar toe te nemen. En niet alleen dat…mijn vriend en ik hebben hier al mooie momenten beleefd. Zo kregen we hier vorig jaar een verrassingsetentje aangeboden door onze vriendenclub, maakten vrienden van ons hier hun zwangerschap bekend, wij hebben hier zelf onze zwangerschap aan enkele vrienden bekend gemaakt én we hebben hier onlangs ons eerste etentje buiten de deur sinds Corona én de komst van onze kleine gehad. We kijken nu al uit naar de lange zomeravonden met een Verdejo en de heerlijke tapas van La Presa.

La Presa Middelburg
Op het terras, in de zon bij La Presa! (vorig jaar zomer…dus voor Corona ;-))

Kortom: voor ons een belangrijk en fijn restaurant. En niet geheel onbelangrijk…ze serveren er de meest heerlijke en originele tapas met een regelmatig wisselende kaart. Je kunt hier rustig een hele avond zitten kletsen, eten en drinken. Ben je hier in de weekenden? Reserveer dan op tijd want wij zijn niet de enige die La Presa een warm hart toe dragen. Voor veel Middelburgers is dit hun place-to-be.  

Trek in een ijsje?

Naast de Esprit op de Markt zit A Domani. Maar je hebt, op zomerse dagen, Google Maps niet nodig om dit plekje te vinden. Er staan namelijk regelmatig lange rijen voor deze ijssalon. Geloof mij…het is het wachten waard! Mijn persoonlijke favorieten zijn witte chocolade ijs en stroopwafel ijs! Wil je een echte Zeeuwse smaak proberen? Dan mag je eigenlijk het Zeeuwse Bolus ijs niet overslaan…

Zin in een bite tussendoor mét uitzicht?

Het meest gefotografeerde straatje van Middelburg is op dit moment is wel de Reigerstraat. Over de hele wereld heb je straatjes waarboven parapluutjes uitgeklapt hangen en deze trend heeft nu ook het Zeeuwse bereikt. Ik zit graag bij Brasserie 1600 waar ik, onder het genot van de kaasjes van hun heerlijke kaasplank, alle toeristen zie poseren voor de meest Instagrammable foto van deze bewuste Reigerstraat. Brasserie 1600 zit hier namelijk op het hoekje van de Reigerstraat.

Brasserie 1600 Middelburg
De lekkerste tapasplanken voor tussendoor heb je bij Brasserie 1600. Op de hoek van de Reigerstraat en de Lange Delft!

Overige diner-tips:

Zit La Presa onverhoopt vol als jij toevallig in Middelburg bent…? Dan is er natuurlijk nog genoeg anders te vinden in Middelburg:

  • Hildernisse
  • De Vriendschap
  • Scherp
  • Nummertje 7 (Wijnliefhebber? Neem hier zeker een wijnarrangement!)
  • Zeeuwse Streken (voor de vis-liefhebber)

FYI: De laatste drie vallen in een wat hogere prijsklasse.

Heb je vragen of wil je meer info? Stuur me een berichtje via Insta!