Waar is Bea?
fan van zeeland
Middelburg

Persoonlijke update: mijn Zeeuwsche leventje!

Ik val meteen maar met de deur in huis: Wie had een jaar geleden kunnen denken dat ik het hier zo naar mijn zin zou hebben? Ik niet! Sterker nog…van verhuizen naar Zeeland was, vorig jaar om deze tijd, nog absoluut geen sprake. We hadden net onze eerste vakantie samen geboekt en hoewel ik al wel druk was met solliciteren, was dat voornamelijk in de omgeving Rotterdam/Den Haag. (Voor degene die het wellicht is ontgaan…mijn vriend is een rasechte Zeeuw en komt uit Middelburg) En nu ben ik dat zelf ook alweer bijna acht maanden.

I love Middelburg!

Uiteraard houd ik ontzettend veel van mijn lieve vriend maar inmiddels heb ik ook zijn mooie Middelburg in mijn hart gesloten. Ik vertelde het in mijn vorige blog al dat ik mij aardig op mijn plek voel hier in deze stad, in de provincie. Ik voel me rustiger. Er gebeurd niet zo veel. Tijdens een hardlooprondje zie ik vrijwel nooit politie rijden. In Vlaardingen West rijden ze nog net niet af en aan. Wil heus niet zeggen dat er hier nooit wat gebeurd, maar het voelt toch wat gemoedelijker. Het is okee om je fiets niet op slot te zetten, om achterom te gaan bij bekenden en om ongegeneerd HOSTERNOKKE te zeggen…om je uitspraak te oefenen ? Het heeft er ook mee te maken dat we op een heerlijke plek, in hartje centrum wonen. Alles bij de hand, op loopafstand en de sfeer qua huizenbouw is hier gewoon heerlijk authentiek. Geen grote moderne flats maar oud en pittoresk. Love it! #fanvanzeeland

Werken in Zeeland

Naast wonen in Zeeland, werk ik er natuurlijk ook! Ik ben nu alweer bijna acht maanden Business Travel Consultant bij Uniglobe in Goes. En hoewel het echt een compleet andere, razendsnelle, tak van sport is…heb ik mijn draai ook hier zeker gevonden. Alle puzzelstukjes lijken steeds meer op hun plek te vallen, ik boek nog wekelijks reisjes binnen en naar China en het team waarin ik zit is goed op elkaar afgestemd. Geen gedoe! Geen geroddel! Ook de organisatie staat, wat mij betreft, als een huis. Duidelijke kaders, korte lijnen en uiteraard zo nu en dan even lekker meezingen met het foute uur. Dat verminderd de stress zoals de schriftgeleerden ons leerden. Kortom; ik ben blij! Ook op mijn werk!

Rondleiding door Middelburg door mijn schoonmoeder samen met mijn lieve vriendinnen Tamara & Jorien <3

Vrienden & vriendinnen

Zoals ik al eerder heb geschreven, hier was ik nog wel een beetje bang voor, veel van mijn lieve vriendinnen wonen niet hier in het Zeeuwsche. En dat ik ze minder vaak zou zien, dat wist ik wel en daar heb ik op gerekend. Maar wanneer we elkaar nu zien, hebben we het écht ergens over. Natuurlijk is het niet zo dat dat hiervoor anders was, maar op de één of andere manier hebben veel van mijn vriendschappen zich verdiept. En zijn zelfs hechter geworden. Misschien omdat ik ze zelf wel veel meer koester en bewuster ben van de waarde ervan?

Daarnaast komen zij heel graag bij ons thuis in Middelburg. De eerste weekendjes weg en logeerpartijtjes hier zijn al geweest. We bevinden ons nu zelfs in een periode waarin we bijna elke week vrienden en familie te logeren hebben. Wij vinden het heerlijk, gezellig en hoeven de deur niet uit. ? Bovendien, als mijn vriend en ik zelf een weekendje weg willen gaan…dan zijn er genoeg kandidaten uit de randstad die ook een weekendje weg willen en daarmee gelijk op ons mooie huis en op onze al even mooie kat willen passen! Win-win situatie voor iedereen dus!

Wining & dining: quality time met de liefste Irene <3

Ik kan natuurlijk ook niet onbenoemd laten dat ik via mijn vriend ook al superleuke en lieve meiden heb ontmoet. Nee wees maar niet bang; hij heeft geen harem aan dames achter zijn kontje aan lopen maar hij heeft ook gewoon vrienden met vriendinnen (ja heus!) En nee; ik slijm niet. We hebben er al veel gezellige avonden/nachten/high wines en bbques op zitten. Kortom; ook hier val ik met mijn neus in de spreekwoordelijke boter. Alleen maar gezelligheid en geen gedoe. Love it! (Ook al taggen ze mij tegenwoordig in elke Alpaca foto die ze op Facebook tegenkomen…;-)) Nee, zonder gekheid…lieve meiden…mochten jullie dit lezen: dank jullie wel! Dankzij jullie (én jullie mannen en kids) is Middelburg een stuk gezelliger!

Sporten

Als er dan toch iets wel wat minder gaat, hier in Zeeland dan is dat het sporten. Hoewel ik dat eigenlijk ook weer niet kan zeggen. Alleen de frequentie ervan is wel een stuk lager dan toen ik nog in Vlaardingen woonde. In ieder geval wat het hardlopen betreft. Ik sport, op dit moment, gewoon vaak makkelijker samen met iemand dan helemaal alleen. En dus trek ik één keer per week met schoonmoeders 80 baantjes in het Vrijburgbad in Vlissingen en sta ik op woensdagavond met frisse tegenzin, inmiddels vergezeld door de burpee-expert van Middelburg; Sara, aan de start van een uurtje bootcampen. Ooit komt dat hardlopen vast wel weer. Nu sport ik fijn in gezelschap. ? Uiteraard ben ik ook nog een fanatieke spelersvrouw bij TTC-Middelburg. Dé tafeltennisverening van mijn vriend. Ook hier ben ik zo nu en dan te vinden om vriendlief aan te moedigen als hij weer eens vermoed dat hij gaat verliezen maar feitelijk gezien nog geen wedstrijd heeft verloren sinds ik hem ken. Al anderhalf jaar dus.

Zeeuwsche liefde

Over vriendlief gesproken. Wat kan ik zeggen? En wat kan ik zeggen zonder dat jullie rechtsboven op ‘het kruisje’ klikken en naar de wc rennen om te kotsen? Ik ben gewoon waanzinnig verliefd, happy, over-the-moon en supergelukkig. Echt, dit gevoel gun ik iedereen. Ik wist niet dat het bestond maar ik ben zó blij het nu te voelen. Alles klopt. Alles.

Gek van onszelf & gek op elkaar!

Hangen jullie al boven de pot?

Tis al goed. Ik weet dat ik wellicht echt heel erg uberhappy overkom. Maar dat bén ik eigenlijk ook gewoon. En waarom zou ik mij daar voor excuseren? Precies! Niet dus…ik laat de vlinders lekker fladderen en laat jullie je teiltje pakken. :-p Nee ik houd echt op. Morgen vlieg ik samen met de heer des huizes (nee niet DibDib) naar Valencia dus ik lig vroeg in ’t bedje. Verrassing van ‘m. Jep. Ik knijp mezelf nog eens. Yes…this is real. Ik leef dit leven echt. #luckylady

En tot slot…hoe bevalt het Zeeuwsche leven onze lieve dikke Dibbes?

Dibbes is echt getransformeerd. Van een katje die toch echt het liefst op zichzelf was, is ie nu werkelijk waar niet bij ons weg te slaan. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Hij zit het liefst altijd bij ons of óp ons. En als we terug komen van het werk staat ie tegenwoordig al bij de deur naar het dakterras te ‘trilstaarten’ om naar buiten te kunnen. Nou vooruit…! Happy cat = happy us.

Zeeuwsche Dibbes, living the good life!

Ik kan dus eigenlijk niet anders dan concluderen dat mijn Middeburg-move mij goed heeft gedaan. Al mis ik mijn wekelijkse dinnerdate met mijn familie wel. De sportmomentjes met mams en de wekelijkse knuffels met paps. Maar ook hiervoor geldt: de momenten dat ik ze wel zie, koester ik enorm. Ik geniet en leef bewuster. <3 Tot slot wil ik ook niet onbenoemd laten dat ik daarnaast ook enorm bof met mijn schoonfamilie. Ik ben wederom in een warm bad (vol glazen wijn ;-)) terecht gekomen. (DANK JULLIE WEL ALLEMAAL!) <3

Wat een liefde he?