Waar is Bea?
China,  Reizen

Uit eten in Hongkong: 3 x mijn tips

Hongkong! Natuurlijk kun je hier heerlijk dimsummen bij restaurants met Michelin sterren. Natuurlijk kun je je hier wanen in de Aziatische smeltkroes aan keukens die hier samenkomen. Natuurlijk. Dat kan allemaal. Maar wij waren, na twee en een halve week dimsummen, Hotpotten in Chengdu en twee en een halve week rijst, absoluut weer eens toe aan lekker lang tafelen met bestek. En waar in de Aziatische wereld kan dat nu beter dan in die gigantische metropool Hongkong? Precies! 

Westers eten in Hongkong

Noem het vloeken in de kerk, noem het not-done…maar wij kozen ervoor om aan het einde van onze reis alle registers open te trekken en elke avond uitgebreid te genieten. Van de westerse keuken. En dus gingen we even online om op naar tips te speuren. Ik raadpleeg voor dit soort dingen graag mede-reis-bloggers. Als we dan toch geld gaan uitgeven, dan moet het wel goed zijn. En wie anders dan mijn mede-bloggers hebben mij in het verleden al eens naar de leukste plekjes gestuurd? Maar hee, ik kon daar toch mooi niets vinden. Uiteraard wel over de beste dim-sum hotspots of de beste Peking-eend dishes in Hongkong. Artikelen genoeg. Maar daar hadden wij nu gewoon echt geen zin meer in. Wij wilden westers. (jep…leuke woordspeling…) Lekker lang tafelen met, jawel…, een goed glas wijn! Ooooh wat had ik daar toch zin in. Bij voorkeur lekker op een terras. Ik bedoel…het was overdag al gauw boven de dertig graden dus lekker buiten eten zou wat ons betreft best kunnen. Een rooftopje zelfs ook wel misschien?

Wijn drinken in Azie!

Helaas. Ik kon niet echt iets vinden binnen de tijd die ik het gaf. (Ik ben niet graag uren online als ik op reis ben) En dus besloot ik dan toch Tripadvisor eens te openen om ook hier eens te zoeken binnen de internationale keuken. En prompt. Jahoor! Daar kwamen hele lijsten binnen. Op loopafstand van ons hotel. Ook nog! En zo hadden we binnen een mum van tijd, toch wat restaurants op onze wishlist gezet om de komende dagen te proberen. En aangezien mijn zoektocht naar blogs eigenlijk niet veel opleverde, deel ik onze tips graag met jullie. Let wel op; het zijn allemaal geen restaurants die geschikt zijn voor een laag budget. Wij hebben uitgepakt en hebben ons te goed gedaan aan heerlijke stukken vlees (no worries: geen hond of kat maar gewoon rund!), fijne glazen wijn en zalige toetjes om je vingers bij af te likken. Ik ben geen foodblogger en geen wijnkenner en dus ga ik niet uitgebreid de menukaart en de wijnkaart ontleden maar als je in Hongkong bent, je hebt wat meer te besteden en je wilt een paar gezellige avonden tafelen? Overweeg dan zeker onderstaande restaurants eens!

1. Tapas – Bar (Shangri – La Hotel)

64 Mody Rd, Tsim Sha Tsui East, Hongkong        

Absoluut onze favoriet! Soms kwamen we hier zelfs gewoon om even een drankje te doen nadat we ergens anders al gegeten hadden. Toegegeven, je moet wel geluk hebben dat er net plek is want dit restaurant heeft een terras op een gewilde locatie: met uitzicht op de Victoria Harbour. En niet alleen het uitzicht is heerlijk, het eten en drinken is hier ook fenomenaal. . En dus zaten we op onze eerste avond in Hongkong een avond lang te tafelen met fijne cava, steeds kleine hapjes en een kaasplankje (JAJA) na. Tel daar dan ook nog eens een zomerse 30 graden bij op én uitzicht op Hongkong Island vanaf de Harbour en we genoten echt van een top-avond.

Lekker aan de vino bij Scarlett in Hongkong

2. Scarlett

2 Austin Ave, Tsim Sha Tsui, Hongkong

Tijdens onze laatste avond in Hongkong wilden we ergens gaan eten waar we nog niet waren geweest. Uiteraard op loopafstand van ons hotel (Harbour Plaza Metropolis) en met een goede (wijn) kaart. Via Tripadvisor kwamen we dus uit bij Scarlett. De nummer vier van Tripadvisor dus de verwachtingen waren hooggespannen. Het bleek een klein restaurantje te zijn en toen we binnen kwamen zat het stampvol. Even waren we dus bang dat we weer op zoek moesten naar een ander restaurant maar gelukkig hadden ze nog een plekje aan de bar vrij. We werden supervriendelijk geholpen. Omdat dit onze laatste avond zou zijn, bestelden we een heerlijke fles wijn en startten de avond al vroeg met een meer dan lekker vleesplankje. Wow. Als dit al zo goed is…het werd een bijzondere avond vol met fijne gesprekken, lekker eten en wederom dat oh-zo-gemiste wijntje. En alle positieve recensies klopten als een bus. Supervriendelijk personeel, heerlijk eten en tegen middernacht danste wij, met een wijntje te veel op, terug richting hotel. Die vierde plek op Tripadvisor, die snapten wij zeker wel.

Te lekker vlees! @ Scarlett Hongkong

3. London House Hong Kong

G5, Tsim Sha Tsui Centre, 66 Mody Road, East Tsim Sha Tsui, Tsim Sha Tsui, Hongkong

Heb je even geen zin in fancy? Maar ook geen zin in take-away? Dan is dit wat mij betreft de place to be. London House is hét restaurant/eetcafé van Gordon Ramsay. Helemaal in Britse stijl. Gezellig met sport op grote schermen aan en gewoon een frietje met een burger. Simpel wijntje, bier van de tap…en gezellig kletsen. Locatie ook fantastisch…met uitzicht op de Victoria Harbour. De prijzen zijn nagenoeg gelijk aan die hier in Nederland/Europa. Alleen de temperaturen in Hongkong liggen zo veel hoger dat je Britse maaltje veel beter smaakt dan in Europa, want je zit lekker buiten. Het is eigenlijk niet heel bijzonder maar daarom ook gewoon prima.

Al met al heeft Hongkong ons, ook qua eten, ontzettend verrast. Wij houden in Nederland ook enorm van de lekker-lang-tafelen-cultuur en dat heb je in China toch echt wat minder. Geeft niks, daar kies je voor. Maar daarom is het juist zo fijn om in Hongkong weer vast even te kunnen wennen aan onze Nederlandse tafelgewoontes 😉

Wil je meer Hongkong tips? Of heb je vragen? Let me know! Wij waren er de laatste keer ten tijden van Typhoon Mangkhut, lees hier hoe dat voor ons was.