Waar is Bea?
New York Times Square
Reizen

2019: Mijn plannen & doelen

Zo! 2019 is bijna een week oud en dus de hoogste tijd om eens wat plannen online te delen. Het beloofd een spannend jaar te worden waarin droomreizen in vervulling gaan en hardloopdoelstellingen weer gesteld worden. Maar first things first: je bent #reisverslaafd of je bent het niet en dus hebben vriendlief en ikzelf weer eens om de tafel gezeten en daaruit zijn de volgende plannen gekomen:

Zuid Afrika reizen
Uit de oude doosch (2007): in Zuid Afrika met een local

Selfdrive Namibië & Botswana

Ja! Jaaaaa! Jaaaaaaaaaaaaaaa! Voor degene die mij al wat langer kennen, die weten al dat dit bovengenoemde reis een droom gaat zijn die uitkomt. Sinds jaar en dag wil ik deze reis maken en na jaren van heimelijk verlangen, na veel jaloerse blikken richting vrienden en bekende die ons al zijn voorgegaan is het eindelijk zo ver. In juni stappen wij in het vliegtuig om een maand lang door Namibië & Botswana te rijden. Onderweg slapen we in een tent (ja heus) op het dak van onze 4×4 en maken we ook nog een klein uitstapje naar Zimbabwe om de Victoria Falls te bezoeken. De route had ik, natuurlijk, al grotendeels in mijn hoofd maar we hebben deze samen met een reisorganisatie die gespecialiseerd is in selfdrives door Afrika samengesteld. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. We hebben een internationaal rijbewijs aangeschaft, hebben ons verdiept in het verwisselen van banden (maar kunnen het nog steeds niet) en belandde in de wondere wereld van thermoskleding (in verband met koude nachten).

Deze foto heb ik gemaakt tijdens mijn safari door het Kruger Park in Zuid Afrika in 2007.

Wat wordt dit een gaaf avontuur. Overdag lekker samen door de wildparken crossen, muziekje aan, en luidkeels meezingen, camera’s gereed, extreem genieten van rust, ruimte, natuur en elkaar…tot aan zonsondergang. Dan lekker voor de auto, met een wijntje en zo’n typisch Afrikaanse zonsondergang en de brullende leeuwen op de achtergrond proosten op het leven. Já mijn droom! Laten we het dan maar niet over de kou, slapen in slaapzakken en de vraag hoe het met mijn nachtelijke plas-avonturen moet hebben…

Mochten ervaringsdeskundige nog tips voor ons hebben? (wat mag er niet in onze bagage ontbreken bijvoorbeeld?) Laat het ons maar weten hoor!

ANWB internationaal rijbewijs
Voorbereiding rondreis Namibië & Botswana: internationaal rijbewijs CHECK!

Citytrip New York

Natuurlijk houden we het niet bij één reis dit jaar en zijn we ook nog bezig met het plannen van een citytrip naar New York. Ikzelf ben hier al twee keer eerder geweest en heb hier ook al best wat gezien maar New York staat ontzettend hoog op de wishlist van vriendlief. En dus gaan we samen in september New York ontdekken. Eigenlijk heb ik er ook ontzettend veel zin in om mijn geliefde New York samen met mijn geliefde vriendlief te zien. We hebben gisteren ontdekt dat de US Open ook is op het moment dat wij daar zijn en dus gaan we proberen daar natuurlijk kaartjes voor te regelen. Fingerscrossed! Daarnaast ben ik actief mijn sociale netwerk (lees: instagram) aan het gebruiken om zo het leukste hotel en de tofste restaurants en spots te kunnen gaan ontdekken. Zelf wil ik nog een rondje hardlopen door Central Park én borrelen op een rooftop-bar. Mochten jullie nog aanvullingen (leuke restaurantjes/ shopjes/hotels?) hebben, ook dan…more than welcome!

Citytrip New York

Citytrip Lille

Nu ik dit zo zit te typen, is dit weekend al dichterbij dan ik denk. Want in maart ga ik samen met mijn diabestie Irene een heerlijk weekendje weg richting Lille. Goed aan te rijden, sfeervol en heerlijk eten. Dat zijn dus prima ingrediënten om er samen met Irene even lekker op uit te gaan. Foto’s maken, Instagrammen zonder gezeur en gewoon lekker te kletsen en te genieten.

10 kilometer hardlopen

In het kader van: ‘Help Bea hardlopend de winter door’, heb ik mij ook dit jaar weer voor een groot hardloopevenement in het voorjaar aangemeld. En dus ben ik van plan om op 10 maart, tijdens de City Pier City in Den Haag de 10 kilometer te lopen. Op dit moment zit ik net op de 5 km en dus moet ik echt drie keer per week blijven trainen om op 10 maart op de 10 kilometer te zitten. Vorig jaar had ik een maandje extra omdat mijn doel toen de 10 van Rotterdam was. Dit evenement is jaarlijks in april en dus had ik wat langer de tijd. Dit jaar moet ik dus sneller aan de bak en is drie keer per week lopen wel een vereiste. Tot nu toe heb ik dit in november en december volgehouden en dus ga ik ook deze paar maanden weer vol aan de bak. Hup met die loopbeentjes!

Hba1c tussen de 50 – 60

Ook voor wat mijn diabetes/suikerwaardes heb ik wat doelen. Afgelopen jaar bleef mijn gemiddelde keurig tussen de 60 en de 70. En de laatste keer was mijn gemiddelde 62. Dit jaar wil ik eens kijken of het mij lukt om tussen de 50 en de 60 te blijven. Het is geen must maar het kan altijd beter. In 2017 heb ik een keer op 58 gezeten. Het zou leuk zijn als dat mij een jaar lang zou lukken. Ook daar ga ik mijn best voor doen: meer meten dus. Maar mocht het niet lukken, ook dan is het geen ramp. Meer dan mijn best kan ik niet doen.

Verder vind ik het eigenlijk wel goed zo qua plannen en doelen voor 2019. Qua reisplannen worden er natuurlijk altijd weer nieuwe dingen bedacht. Zo lopen we nu ook rond met het idee om oud en nieuw volgend jaar op een zonnige locatie in bikini en zwembroek te vieren…Tsja plannen en ideeën genoeg! Eerst maar eens even detoxen van al het kersteten en de oliebollen en champagne…