Waar is Bea?
Shaxi China
China

Terug in China: Shaxi – Dali

Welk reisverslag zal er eens niet gaan beginnen met…’de wekker ging weer vroeg vandaag?’ Het lijkt wel een werkdag! Oh ja! Dat is het natuurlijk ook…alleen nu ging mijn wekker al om zes uur. Goedemorgen! In ieder geval heb ik nu wel een prettig uitzicht als ik mijn gordijnen opendoe…Zhongdian Old Town. Weer eens wat anders dan de schoorstenen van Shell Pernis 😉

Dus dat vroege opstaan neem ik maar voor lief. Wat staat er vandaag op het programma? Een drie uur durende rit naar Shibaoshan en van daar rijden we door naar Shaxi om vervolgens drie uur door te rijden naar Dali. Al met al..weer een ambitieuze onderneming! Maar we gaan ervoor!

We beginnen de dag met een ontbijtpakketje van het hotel, want ja..zo vroeg serveren ze natuurlijk niet. Ik moet ook eerlijk zeggen..ik heb ook totaal geen honger. Goed geluimd gaan we op pad en tegen half elf komen we aan in Shibaoshan. Onderweg rijden we langs kleine plattelandsdorpjes en dwars door de bergen, een erg leuke rit waar ik goed van geniet. Volgens mij ga ik op deze manier een hele andere kant van de Yunnan provincie zien. Superleuk.

Bezoek aan Shibaoshan:
Shibaoshan is een nationaal park waar je grotten kunt bezoeken met goedbewaarde Boeddhabeelden. De grotten liggen redelijk ver uit elkaar dus wij pakken een shuttleservice. Ik moet eerlijk zeggen…ik vind het zelf niet zoveel. Het ligt niet perse heel mooi en er zijn in China meerdere plekken waar je Boeddha beelden in grotten kunt zien. Denk aan Datong (al geweest!) en Luoyang (ga ik nog naar toe). Bovendien is het erg lastig om dit nationale park te begrijpen als laowai…er is vrijwel niets in het Engels. Wat ik wel extreem grappig vond zijn alle dichte emmers (weet anders even niet hoe ik het moet omschrijven..) die je overal ziet hangen. Mocht er brand uit breken. Nou ja…je kunt er maar op voorbereid zijn, niet waar?
Het allerleukste is nog het bezoek aan Monkey Forest. Ja heus waar. Van tevoren vertelde een enthousiaste dame dat er wel 600 apen te spotten zijn en onderweg zie je ook overal waarschuwingsbordjes om je voor te bereiden op aanvallende apen. Nou ik zal je vertellen: Ik ben inderdaad aangevallen door een aap. Maar ik heb er geen 600 gezien, hooguit zes. 😉

Shibaoshan
Aap versus Aap…? (toen ik in de lens van de camera wilde kijken, werd ik aangevallen…)

Na dus een ietwat teleurstellend bezoek aan Shibaoshan vervolgen we onze reis naar Shaxi. Shaxi lag op de oude theeroute van China naar Tibet. En nu ligt het vooral leuk tussen Lijiang en Dali in. 😉 Je vindt hier nog mooie huizen van rijke koopmanslieden. We deden hier wat hotelinspecties en slenterde door het stadje. Heerlijk zeg. Wat een verfrissend dorpje/stadje. Her en der zie ik wel wat soortgenoten (toeristen) maar verder is het alleen maar Chinees hier. Het platteland beneden in de vallei maakt mij ook nieuwsgierig…maar een bezoekje daaraan zit er niet in. In ieder geval smaakt dit bezoek wél naar meer…hier zou ik zelf graag meer van willen zien. Nou goed..we doen nog even een theetje bij een hotel en stappen vervolgens de auto weer in. Op naar Dali.

Shaxi Yunnan China
You have got to love Shaxi

Hier komen we rond de klok van 21:00 uur aan, eten weer diverse heerlijke gerechten en gaan dan door naar het hotel waar we rond 22:30 pas zijn. Hier bel ik nog even met Danny en mijn vriend voordat ik lekker ga slapen. Dat ging overigens nog niet vanzelf. De centrale lamp boven mijn bed bleef flikkeren. Ik heb dus maar met een oogmasker op geslapen.

Anyway..ik ben benieuwd wat Dali gaat brengen morgen. Ik heb er zin in!

Tot morgen!