Waar is Bea?
Reizen naar China
Reizen

En daar gaat ze weer…

Daar zit ik dan weer. Op stoel 44G onderweg naar Beijing. Vanochtend en vanmiddag nog even wat mails weggewerkt vanuit huis. Vervolgens mijzelf wel 100 keer afgevraagd of ik alles had ingepakt wat ik nodig had om tot de conclusie te komen dat ik denk ik vast wel alles heb.

Om kwart voor twee stond moeders op de stoep, die mij ook deze keer (bijna als vanouds) weer naar Schiphol Airport wilde brengen. Hoe lief! Na met een dikke knuffel afscheid te hebben genomen, stapte ik de eerste rij in…bagage drop off. Dat viel alles mee en met drie minuten stond ik mijn laptop uit mijn rugzak te halen om een kwartier later door de douane en al op Schiphol Plaza te staan. Huh? Did that really happened? In vijftien minuten! Vliegen op maandagmiddag heeft dus blijkbaar zo zijn voordelen. Ik ben nog nooit zo snel door de douane geweest.

Ik dwaal wat rond langs de winkeltjes maar vind mijzelf al snel lekker op een bankje met de telefoon in de lader, kijkend naar vliegtuigen. Want dat vind ik leuk. Daar gaat mijn hartje toch wel sneller van kloppen. Love it!

Veel te snel vliegt de tijd en moet ik alweer door naar de gate. Daar nog even met vriendlief gebeld om hem te vertellen hoeveel ik hem ga missen (zo goed schat? ;-)) en nu zit ik in de lucht op stoel 44G naast twee dikke Scandinaviërs waarvan één mijn hele linkerarmleuning-comfort ontneemt, te genieten.

Ik mag weer op avontuur. Dit keer voor mijn werk. Straks land ik op Beijing Airport waar ik mijn Tibet-permits in ontvangst moet nemen voordat ik door kan reizen naar Lhasa. Mijn eindstation voor vandaag/morgen.

Ik kijk er heel erg naar uit. Hoewel mijn programma echt retedruk is, besef ik mij elke keer weer dat ik mijn droom heb waargemaakt. Vroeger keek ik vol ongeloof omhoog als er een vliegtuig over ons huis vloog onderweg naar Rotterdam Airport. Ik speelde reisbureautje met reisgidsen van mijn ouders. Na mijn eerste vlucht in een Boeing 747 maakte ik plakboeken met alles erin wat je in een vliegtuig kon krijgen. Ik was hooked.

En nu mag ik mag op reis voor mijn werk. Ik ga straks allemaal gave dingen zien en beleven en die uitwerken om ze vervolgens vol enthousiasme weer te gaan overbrengen op nieuwe reizigers. Bedenk daar dan bij dat ik nog geen 24 uur geleden mijn ultieme hardloopdoel heb behaald, door de kwart marathon van Rotterdam te hebben uitgelopen, en zie dan een vrolijke, maar bovenal trotse 32-jarige Bea, op stoel 44G voor je op vlucht KL0897 naar Beijing.

Ik ben in de wolken!

Letterlijk & figuurlijk!